×

ВЕЛІКОПІСНЕ ПОСЛАННЯ
Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського и всієї України,
Предстоятеля Української Православної Церкви, архіпастірям, пастиріє, чернецтву
и Всім вірнім чадам Української Православної Церкви


Ніні - година умилостивлення, -
НЕ пропустімо ж слушної нагоді; годину покаяння
у гріхах - поспішімо ж скористати цією благодаттю. Будемо утрімуватіся від їжі,
а самперед - від гріхів: Звільнення від зла -
перше з благ.
(Святитель Іоанн Златоуст. «Про піст»)



Наближення днів Великого посту спонукає Нас звернути до Нашої возлюбленої пастви Зі словами повчання й Заклик до виконан сокровенної суті святої Чотірідесятніці.
Великий піст Сейчас нам Богом Як найсільнішій засіб Зміни нашого життя, Яке має у Кузьмою домішкі гріха, Що затьмарює йо и спотворює мету нашого існування. Святий піст, Що в нього ми входимого, є благодатним горнилом, з Якого людина виходили новою и очищенню, являючі собою коштовність перед Господом. Преподобний Авва Дорофій, повчаючі своїх чад, каже про святу Чотірідесятніцю: «Бог дав ці святі Дні для того, щоб, ЯКЩО хто постарається з уважністю и сміренномудрістю подбаті про себе и покаятіся у гріхах своїх, - ВІН очістівся від гріхів, які вчинив Протяг Усього року ».
Господь Своїм прикладом встановивши Чотірідесятніцю Як універсальні ліки для Всіх вірніх чад Церкви. Це ті духовне Лікування, звертаючи до Якого людина отрімує зцілення тіла и душі, для життя вічного. У ці Дні ми особливо поклікані до намагаються духовних трудів: до пріборкання своїх пристрасного бажань та гріховніх поміслів, ухілення від вчінків, не гідніх християнина, Утримання від ліхослів'я и заздрості. Мі повінні НЕ Лише утрімуватіся від гріха, а й усіма силами прагнуті НЕ спокушаті братів наших, не спонукаті їх до гріха, а, навпаки, буті прикладом благочестя и покаяння, доброго сумління, Що зберігається в дусі миру та союзі любові. Бо, за словом Господа: «Горе такій людіні, через Яку спокуса приходити» (Мф. 18: 7).
Вступаючі у подвиг Великого посту, ми повінні Зробити головне діяння, необхідне для йо ПРОХОДЖЕННЯ: відкріті двері свого серця, аби Туди МіГ Войти Христос. А Це відбувається Лише через особисте покаяння и Щире прощення образ, Завдання нам нашими бліжнімі. Про Це добре говорити давній аскет и подвижник Преподобний Єфрем Сірін: «Якщо ти, людино, не прощаєш всякого, хто согрішів проти тебе, то не обтяжуй собі постом и молитвою. ЯКЩО брату своєму, на Якого за Щось гніваєшся, не прощаєш провин йо, то зовсім Марно Постишев и молишся, - Бог не прийми тобі ».
Звертаючи до повнотіла Української Православної Церкви, щиро дякую Всім за молитви про Наше здоров'я. Мі Постійно відчуваємо вашу гарячу молітовну підтрімку, Завдяк якій Господь підводіть Нас від одра хвороби. Зараз, Завдяк Богу й молитвам Церкви, Мі поступово відновлюємо Наші сили, Що вселяє в Нас віру в можлівість Повернутися до повноцінного виконан обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви найближче годиною.
СЬОГОДНІ Святої Церкви терзаються секулярні віяння та розкол, спровоковані князем віку цього. Це ніяк НЕ спріяє цілям и Завдання, які стоятимуть перед шкірним православному християнин у йо служінні правді Хрістовій. Альо всіма Своїми силами будемо прагнуті до світу, заповіданого нам Христом Спасителем.
Возлюблені у Хрісті брати архіпастірі, чесні Отці, боголюбіві ченці та черніці, Дорогі брати та сестри! Вступаючі у Дні святої Чотірідесятніці, закликали на вас Боже благословення, прошу святих молитов за Наше здоров'я, и про Одне молю Господа - нехай утвердитися світ Між вами. Гідно несіть подвиг Великого посту, пам'ятаючи, Що ВІН звершується через приниження себе, смирення своєї гордіні й Служіння далеким и близьким спектр поліграфічних Християнсько любов'ю, сповнений милосердя.
Євангельське світло нехай буде вам маяком, Що вказує шлях до тихої прістані життя нашого - Воскреслого Христа Спасителя.
Прошу пробачіті мені мої гріхі и закликали на вас Боже благословення.

Володимир

Митрополит Київський и всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"