4 грудня, в день святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці, Київська Свято-Введенська обитель молитовно відзначила престольне свято, з нагоди якого в монастирі були звершені святкові богослужіння.

Божественну літургію з благословення Його Блаженства очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископи: Білогородський Николай, Гурій (Кузьменко), Бучанський Пантелеімон, Макарівський Іларій, Городницький Олександр; єпископи: Діонісій (Костянтинов), Бородянський Варсонофій, Бердянський і Приморський Єфрем, намісник обителі Фастівський Даміан, благочинний Переяслав-Хмельницкого округу архімандрит Ніл (Семенць), скитоначальник обителі архімандрит Вассіан (Кучерук), благочинний обителі архімандрит Єразм (Правик), братія та гості обителі у священному сані.

Після читання Євангелія митрополит Антоній звернувся до прихожан з архіпастирським словом.

За Літургією владика Антоній рукоположив вихованця  4-го класу КДС Степана Ковальчука в сан диякона.

Після відпусту митрополит Антоній привітав намісника, братію та прихожан монастиря з престольним святом.

Свято Введення називають днем духовного народження Пресвятої Богородиці. Під склепінням старозавітного храму Вона зростала, оточена ангелами. Там же дала обітницю зберегти дівоцтво і присвятити все своє життя Богу. Свято введення в храм Пресвятої Богородиці - провіщали благовоління Божого до людського роду, проповідь спасіння, обітниця Христового пришестя. В образі Діви Марії ми бачимо особливе, ставлення до храму Божого, яке є прикладом для всіх християн. Храм - це, насамперед, дім Божий, в якому відбувається зустріч людини з Самим Богом в тих Таїнствах Церковних, в тих богослужіннях, які тут відбуваються. « З входженням в храм Пресвятої Богородиці сталося диво, - писав архімандрит Іоанн Крестьянкін. - Небо поєдналося з землею, і вічність увійшла в час, освячуючи його для вічності. Так великий цей день, так единственен і неповторний він - день початку Нового Завіту з Богом на землі.

Більше фото>>>

КДАіС

vvedenskiy.com.ua

 

 

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"