1 серпня Київська Свято-Введенська обитель молитовно відзначила 21-ту річницю відображення на склі ікони Божої Матері «Призри на смирення».

У серпні 1993 року лик Богородиці з Немовлям чудесним чином відбився на склі, що прикривало ікону, але не торкалось її. Київські вчені, провівши всебічне дослідження, дійшли висновку, що зображення на склі є нерукотворним, і в той же час не змогли дати наукового пояснення чуду.

Указом Синоду Української Православної церкви 9/22 листопада 1995 ікона Божої Матері "Призри на смирення" визнана чудотворною.

В цей день архієпископ Білогородський Николай співслужив за Божественною Літургією на честь свята митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павелу.

Його Високопреосвященству також співслужили, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Антоній (Боровик), намісник обителі єпископ Фастівський Даміан, наместник Різдва Богородиці Десятинного монастиря м.Києва архімандрит Гедеон (Харон), скитоначальник обителі архімандрит Вассіан (Кучеров), благочинний обителі архімандрит Еразм (Правик), насельники та численне духовенство.

За богослужінням співав архієрейський хор обителі під керівництвом регента Любові Онищенко.

Після Євангельського читання владика Павло звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Слухати проповідь після Євангельського читання>>

Божественна Літургія завершилась читання канону Пресвятої Богородиці, після якого владика Павло привітавши намісника, духовенство, братію і мирян зі святом.

vvedenskiy.com.ua


  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"