17 серпня, в неділю 10-ю після П'ятидесятниці, архієпископ Білогородський Николай прийняв участь Божественній літургії з чином інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія яка була звершена на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської лаври.

В урочистостях з нагоди інтронізації новообраного Предстоятеля Української Православної Церкви також взяли участь офіційні делегації всіх Помісних Православних Церков, а також сонм ієрархів УПЦ.

Після співу Трисвятого митрополити Одеський і Ізмаїльський Агафангел, Сімферопольський і Кримський Лазар тричі урочисто звели Владику Онуфрія на Митрополичий трон на горньому місці.

Після закінчення богослужіння митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з обранням на кафедру Київських митрополитів та вручив жезл його попередника - Блаженнішого Митрополита Володимира.

Після цього були зачитані привітання від представників влади та Предстоятелів Помісних Православних Церков.

Владика Николай також привітав Його Блаженство з інтронізацією.

Більше фото>>>

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"