8 листопада, в день пам'яті великомученика Димитрія Солунського, престольне свято нижнього Димитрівського храму Свято-Введенської обителі, з благословення Його Блаженства Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Божественну літургію очолили вікарії Київської Митрополії архієпископ Білогородський Николай у співслужінні єпископа Ірпінського Климента, єпископа Бородянського Варсонофія і намісника обителі єпископа Фастівського Даміана.

Преосвященним владикам співслужили скитоначальником обителі архімандрит Вассіан (Кучерук), братія і гості обителі у священному сані.

Після Євангельського читання владика Климент звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

По завершенні богослужіння владика Климент звершив читання канону перед чудотворною іконою Божої Матері "Призри на смирення".

Потім архієпископ Николай привітав всіх присутніх зі святом та побажав молитовного заступництва великомученика Димитрія Солунського.

Також з благословення Його Блаженства митрополита Онуфрія владика Никола нагородив Макаренко Світлану Миколаївну та Ірину Миколаївну орденом Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.

***

8 листопада 2008, в день пам'яті святого великомученика Димитрія Солунського, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир у Свято-Введенському чоловічому монастирі міста Києва, звершив Божественну літургію та чин прославлення преподобних матінок Димитрии та Олімпіади.

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"