6 червня юні вихованці недільної школи нашого храму разом з матушкою Людмилою Лазорик здійснили паломницьку поїздку до Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря столиці.

Монастир розташований біля підніжжя Флорівської гори. Перша письмова згадка про існування монастиря в ім'я святих Флора і Лавра на Подолі датується 16 століттям.

На всій території монастиря – чудовий сад з трояндами, фруктовими деревами, магнолією, що створює живописну картину «земного раю» у поєднанні з древніми храмами.

В обителі маленьких паломників радушно зустрів протоієрей Євгеній Запорожець, для гостей була організована екскурсія.

Дітки мали можливість приклонитися до мощей однією з найбільш шанованих монахинь Флорівського монастиря – преподобної Єлени, у миру - Катерини Бехтєєвої, (1756-1834). За життя її дуже любили і поважали стариці та миряни за добрі справи й уміння втішити у скорботі, а також за те, що вона «вміла пробачати».

Вклонилися й іншим шанованим святиням монастиря: списоку з чудотворного образа Руденської ікони Божої Матері, також іконам Богородиці «Тихвінська» та «Скоропослушниця», образові Божої Матері "Призри на смирення" – списку зі знаменитої чудотворної ікони, що перебуває у Свято-Введенському монастирі на Печерську.

БІЛЬШЕ ФОТО>>>

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"