30 серпня, в неділю 13-ту після П'ятидесятниці, день святкування Свенській-Печерськоій іконі Божої Матері, день третьої річниці архієрейської хіротонії Преосвященнішого Даміана, єпископа Фастівського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архієпископ Білогородський Николай очолив у Свято-Введенському храмі монастиря Божественну літургію.

30 серпня 2012 року, в день святкування Свенській-Печерській іконі Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) у співслужінні собору архієреїв висв-ятив на єпископа Фастівського, вікарія Київської Митрополії, намісника Свято-Введенського монастиря архімандрита Даміана (Давидова) (згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 25 серпня 2012 року, журнал № 86).

Високопреосвященному владиці співслужили єпископи: Угольський Антоній, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, скитоначальник обителі архімандрит Вассіан (Кучерук), благочинний обителі архімандрит Єразм (Правик) і насельники монастиря у священному сані.

Після Євангельського читання архієпископ Николай звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Після Літургії владика Николай привітала епископа Даміана з днем ​​архієрейської хіротонії: «Ваше Преосвященство, дорогий владико Даміане, Ваші Преосвященства, в нинішній день Господь сподобив нас разом у цій святій обителі, в уділі Пресвятої Діви Марії, звершити безкровну Євхаристійну жертву. Цей недільний день, як мовиться - мала Пасха, є для Вас днем ​​Вашої особистої П'ятидесятниці, яка звершилася над Вами 3 роки тому. І ми бачимо труди Ваші і старання, Ви, як мудрий господар, про якого ми чули сьогодні в Євангельському читанні, створили виноградник і обнесли його оплотом, але оплотом не дерев'яним чи кам'яним, а оплотом молитви, віри, надії на Боже милосердя і спасіння, щоб Царство Небесне успадкували всі ті, хто з вірою приходить сюди, в цей дім Божий, щоб прославляти Бога. Передаю Вам молитовні побажання від Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія: Божої допомоги у трудах на благо Святої Православної Церкви, примножувати словесне стадо Христове, а воно нехай буде Вам слухняним і допомагає у Вашому архіпастирському хрестоносінні, щоб, зібравши гідний врожай тут, на землі, в цьому винограднику, Ви досягли благих покоїв у Царстві Отця Небесного. Від співбратів архіпастирів, братії, сестер святої обителі цієї та всіх присутніх, щиро бажаю Вам Божої допомоги на ниві архіпастирського служіння, нехай береже Вас Господь у мирі, здоров'ї та спасінні для блага Церкви і вітчизни нашої на довгі та благословенні літа!»

ФОТО >>>

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"