×

У день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, архієпископ Білогородський Николай очолив святкові Різдвяні богослужіння у своєму кафедральному храмі.

При всьому значенні і винятковості свята Різдва Христового, відзначати його у Християнській Церкві почали не відразу. Сама подія Різдва Христового - Боговтілення - шанувалося усіма християнами завжди, але чин свята, як і його дата, вироблялися поступово. Спочатку Різдво Христове не святкувалося окремо взагалі, а потім його святкування почали звершувати в один день із Хрещенням Господнім (нині відзначається у Православній Церкві 6 січня за старим і 19 січня за новим стилем).

Вперше відокремлене було свято Різдва Христового від Хрещення в Римській Церкві у першій половині IV століття, за переказами - за часів правління папи Юлія. В одному римському календарі, складеному не пізніше 354 року, під датою 25 грудня вже позначено: День Народження Христа у Віфлеємі.

6 січня ввечері напередо свята владика Николай у співслужінні настоятеля храму протоієрея Вячеслава Лазорика, протоієрея Анатолія Кузьміча та протодиякона Вадима Бурдейного очолив велике повечір'я та утреню.

Нічну божественну літургію очолив протоієрей Анатолій Кузьміч, за богослужінням було прочитане Різдвяне привітання архієпископа Білогородського Николая, возлюбленим у Господі пастирям, високошанованій владі білогородки, боголюбивим мирянам.

ФОТО>>>

Пізню Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста очолив архієпископ Николай.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Вячеслав Лазорик та протодиякон Вадим Бурдейний.

Після читання Євангелія владика зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

На завершення відбувся святковий концерт, який приготували вихованці недільної школи.

Цього дня з благословення владики дитячий та дорослий хор нашого храму співаючи колядки вітав жителів села зі святом Різдва Христового.

БІЛЬШЕ ФОТО>>>

Видео матушка Людмила Лазорик

 

 

Надрукувати

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"