×

24 квітня, у день свята Входу Господнього до Єрусалиму або Вербну неділю, на території комплексу Спасо-Преображенського собору у місті Києві відбулося відкриття пам’ятника Блаженнішому Митрополиту Володимиру.

Пам’ятник встановлено перед соборною дзвіницею, яку 5 років тому Митрополит Володимир заклав саме у Вербну неділю. А сьогодні на першому поверсі дзвіниці діє меморіальний музей Його Блаженства.

Відкриттю передувала Божественна літургія, за якою у Преображенському соборі міста Києва архієпископ Білогородський Николай співслужив митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру.

Йому також співслужили: архієпископ Макарівський Іларій та єпископ Бородянський Варсонофій, а також духовенство храму і міста Києва.

По закінченні святкової служби було освячено монумент Блаженнішому Митрополиту Володимиру. Перед цим духовенство відслужило заупокійну літію за спочилим Владикою Володимиром.

Скульптор зобразив Митрополита Володимира у богослужбових ризах, правиця піднята для благословення, ліва - покладена на розкриту книгу Святого Письма. Фігура Митрополита виточена з граніту; обличчя, руки та хрест на митрі вилиті з бронзи.

Блаженніший Митрополит Володимир був Предстоятелем Української Церкви з 1992 по 2014 рік. За цей час в Україні побудовано тисячі храмів та сотні монастирів, понад 250 угодників Божих прославлено в лику святих, відкрито десятки богословських навчальних закладів, започатковано сотні церковних засобів масової інформації. Діяльність Церкви перестала бути обмеженою лише церковною огорожею – почали діяти синодальні відділи з опіки над незахищеними верствами населення (сиротами, людьми з вадами розвитку, ув’язненими). Люди різних професій почали отримувати допомогу та підтримку від Церкви – це і медики, і військові, і науковці. Сьогодні справи Блаженнішого Владики продовжує Фонд його пам’яті.

БІЛЬШЕ ФОТО>>>

mvfund.org

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"