×

20 червня, в день Святого Духа, день святкування ікони Божої Матері "Рудосельская", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина архієпископ Білогородський Николай та єпископ Фастівський Даміан очолили Божественну літургію в Свято-Троїцькому храмі с. Руде Село Володарського району Київської області.

Преосвященним владикам співслужили: благочинний Володарського округу протоієрей Микола Січевський, настоятель храму протоієрей Ігор Безоглю, духовенство благочиння та гості храму.

Після закінчення Літургії владики очолили хресний хід з читанням акафісту "невісто Неневестная".
На закінчення владики подякували митрополиту Августину, настоятелю храму отцю Ігорю за запрошення, спільну молитву та привітав усіх присутніх зі святом.

Руде Село відоме чудотворною іконою Божої Матері "Рудосельская". Назва цієї ікони походить від місця, де вона прославилася - Руде Село Володарського району, Київської області. Вона дивним чином з'явилася в маєтку місцевого поміщика Станіслава Залеського на початку 19 століття. Розповідають, що пан С. Залесскій страждав важкою недугою (за деякими припущеннями, він хворів на астму) і шукав зцілення у різних лікарів, в тому числі і закордонних. Під час однієї з таких поїздок він купив ікону Божої Матері старовинного письма. Перед нею Станіслав молився про зцілення. Незабаром він видужав, однак своє зцілення приписав мистецтву лікарів, а не дії Благодаті Божої, яка виходила від образу Пресвятої Богородиці. Крім того, пан Залеський проявив недбалість, що не забравши ікону з собою. Після прибуття в маєток, Станіслав Залеський влаштував банкет на честь свого одужання. У розпал веселощів до пана прибігла іспуганни служниця, яка повідомила, що в погребі, невідомим чином з'явилася ікона Божої Матері. Здивований пан наказав принести ікону в будинок, але ніхто не зміг зрушити її з місця. Тоді вже сам пан Станіслав, разом з гостями, спустився в льох і ... упізнав ту саму ікону, перед якою молився і отримав зцілення. Поміщика охопив священний трепет, коли він почув голос, який викривав його в недбальстві: "Коли я була потрібна тобі, ти молився мені, а отримавши зцілення - забув мене ..." Вражений Станіслав запросив священика, який відслужив молебень прямо в погребі. Після цього ікону легко підняли сільські дівчата - вони винесли її з погреба і поставили на прикрашеному возі, запряженому молодими волами. Святиню перевезли в дерев'яну церкву, яка була тоді в селі. Пан Залеський, в подяку за зцілення, в 1825 році почав будівництво нового кам'яного храму, освяченого вже після його смерті - в 1841 році. Звістка про чудесне явлення ікони в Рудому селі швидко розлетілася по Київщині і до рудосельской іконі стали стікатися люди, несучи Пресвятої Богородиці свої нещастя, хвороби і скорботи, і отримуючи за свою віру в молитвах зцілення від недуг, про що свідчать численні розповіді як самих зціленних , так і свідків чудес Божих.>> ">

>> ">

>> ">БІЛЬШЕ ФОТО >>>

 

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"