×

13 липня, в день пам'яті Собору святих славних і всехвальних 12-ти апостолів, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбувся традиційний щорічний хресний хід - урочиста хода з іконою Божої Матері «Призри на смирення» з села Білогородка в село Томашівка, до престольного свята Ризоположенческої обителі.

Ході передувала Божественна літургія у нашому храмі, у співслужінні численного духовенства богослужіння звершили: вікарії Київської єпархії архієпископ Білогородський Николай, єпископ Макарівський Іларій та намісник нашої обителі єпископ Фастівський Даміан.

За Богослужінням підносилися молитви про благополучну подорож.

Після закінчення Божественної літургії почався один з найбільш багатолюдних хресних ходів Київщини.

Православні паломники з Києва та багатьох областей України подолали пішки понад 50 кілометрів. Ходу очолив намісник Київського Свято-Введенського монастиря єпископ Даміан.

Цього ж дня архієпископ Білогородський Николай та єпископ Макарівський Іларій очолили хрестний хід до місця, де в селі Білогородка знаходився храм на честь Дванадцяти апостолів, збудований у княжу добу. По прибутті на місце колишнього храму було відслужено молебень святим апостолам, після чого владика Николай розповів про історію храму, подякував владиці Іларію за спільну молитву та привітав вірян зі святом.

БІЛЬШЕ ФОТО >>>

Фото матушка Людмила Лазорик

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"