×

У день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, архієпископ Білогородський Николай очолив святкові Різдвяні богослужіння у нашому храмі.

При всьому значенні і винятковості свята Різдва Христового, відзначати його у Християнській Церкві почали не відразу. Сама подія Різдва Христового - Боговтілення - шанувалося усіма християнами завжди, але чин свята, як і його дата, вироблялися поступово. Спочатку Різдво Христове не святкувалося окремо взагалі, а потім його святкування почали звершувати в один день із Хрещенням Господнім (нині відзначається у Православній Церкві 6 січня за старим і 19 січня за новим стилем).

6 січня ввечері напередо свята владика Николай у співслужінні настоятеля храму протоієрея Вячеслава Лазорика, протоієрея Анатолія Кузьміча та протодиякона Вадима Бурдейного очолив велике повечір'я та утреню.

У сам день свята Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста очолив архієпископ Николай.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Вячеслав Лазорик, протоієрея Анатолія Кузьміча та протодиякон Вадим Бурдейний.

Цього дня з благословення владики дитячий та дорослий хор нашого храму співаючи колядки вітав жителів села зі святом Різдва Христового.

Вперше відокремлене було свято Різдва Христового від Хрещення в Римській Церкві у першій половині IV століття, за переказами - за часів правління папи Юлія. В одному римському календарі, складеному не пізніше 354 року, під датою 25 грудня вже позначено: День Народження Христа у Віфлеємі.

БІЛЬШЕ ФОТО>>>

 

 

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"