×

2 серпня, в день пам'яті пророка Божого Іллі, пройшли урочистості з нагоди престольного свята у Свято-Іллінського храму міста Макарова.

Всенічне бдіння напередодні свята звершив єпископ Фастівський Даміан.

Урочистості розпочалися Божественною літургією, яку очолив з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира митрополит Доростольський Амвросій (Болгарська Православна Церква).

На Божественній літургії Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Білогородський Николай, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Антоній (Боровик), намісник нашої обителі єпископ Фастівський Даміан, настоятель парафії протоієрей Андрій Ярош, гості у священному сані та духовенство храму.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід та славлення пророкові Іллі.

Потім владика митрополит Амвросій привітав настоятеля та парафіян храму з престольним святом та побажав отцю настоятелю допомоги Божої в подальшому оновленні храму.

Архієпископ Білогородський Николай передав привітання з престольним святом від Його Блаженства Митрополита Київського і всієї України Володимира отцю настоятелю та парафіянам, а також подякував владиці Амвросія за візит та спільну молитву.

***

Пророк Ілля був одним з перших угодників Божих, яких стали почитати на Русі. В ім'я його ще за князя Аскольда, на початку IX століття, був споруджений соборний храм в Києві. І свята рівноапостольна княгиня Ольга поставила церкву в ім'я пророка Божого Іллі на півночі Русі, в селі Вибути.

Святий пророк Ілля, трудився в стародавні часи в далекій Палестині, завжди сприймався православним руським народом як один з найближчих нашій батьківщині святих. У «Іллінський» церквах відбувалися і відбуваються хресні ходи, особливо в засуху.


Фоторепортаж >>>

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"