×

4-8 вересня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія проходить хресний хід із Соболівською іконою Пресвятої Богородиці від храму святителя Михаїла, першого митрополита Київського, (м.Київ, вул. Шовковична, 39/1) до селища Соболівка (Брусилівський район, Житомирська область) у ставропігійний жіночий монастир на честь Афонської ікони Божої Матері. Відомостей про чудотворну Соболівську іконі Пресвятої Богородиці практично немає. Відомо лише, що вона явилася під Києвом 20 листопада 1282 р. В даний час список ікони XIX століття знаходиться в Музеї ікон Пресвятої Богородиці в селі Ісаково Московської області. Ікона, яка приймає участь у хресному ході, є копією і була написана спеціально для монастиря в селищі Соболівка.

4 вересня ввечері богомольців святковим дзвоном зустрічали у нашому храмі. Зустріч святині очолив настоятель храму протоієрей В’ячеслав Лазорик та духовенство храму. Потім у храмі була звершена святкова всеношна. По завершенні богослужіння паломників пригостили вечерею та розмістили на нічліг.

5 вересня у храмі була звершена Божественна літургія, під час якої до Таїнства Святого Причастя приступило понад сто вірян. Далі хресний хід проходитиме через селеще Бишів (Макарівський район, Київська область), смт Брусилів (Житомирська область) та селеще Соболівка (Брусилівський район, Житомирська область).

ФОТО>>>

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"