18 жовтня, у день пам’яті преподобного Даміана Печерського, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, архієпископ Білогородський Николай відвідав Свято-Введенський чоловічий монастирь столиці. Божественну літургію в обителі цього дня очолив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Йому співслужили архієпископи Білогородський Николай, єпископи Макарівський Іларій, Городницький Олександр, намісник монастиря архімандрит Даміан, духовенство та гості обителі.

По завершенні богослужіння було звершено читання канону перед чудотворною іконою «Призри на смирення» та відправлено подячний молебень.

Після чого владика Олександр привітав архімандрита Даміана з днем його небесного покровителя та передав привітання від Блаженнішого митрополита Володимира.

Цікаво знати: Намісник Свято-Введенського чоловічого монастиря  архімандрит Даміан пийняв постриг 27 жовтня 1988 року з нареченням імені Даміан в честь Даміана Печерского, 30 жовтня того ж року рукоположений в сан диакона, а  13 листопада  в сан іеромонаха. Проходив різні послушання в Києво - Печерській Лаврі.

В 1992 році призначений настоятелем Свято-Введенского  храму на Печерску.

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"