21 листопада, в день пам'яті Собору Архістратига Михаїла архієпископ Білогородський Николай звершив Божественну літургію у Свято-Архангело-Михайлівському храмі с. Білогородка. Владиці співслужили клірики та гості храму.

Цього дня Свято-Михайлівська парафія молитовно відзначала Престольне свято.

По закінченні богослужіння владика нагородив благодійників храму орденами та благословенними грамотами.

Напередодні ввечері  владика очолив святкову Всеношну.

Цікаво знати: Селище міського типу Білогородка у давнину носило назву Білгород, та було однією з резиденцій Київського князя Володимира. Тут був і храм на честь дванадцяти апостолів, який у ХІІІ зруйнували. Сьогодні про ті часи нагадує тільки фундамент церкви, що зберігся до наших днів.

З того часу в селищі дуже довго не було храму. Тільки після Великої Вітчизняної Війни зібралася громада, і почалися звершуватися богослужіння в одній із хатин. Проте у 60-ті роки минулого століття і цей храм було закрито.

Нинішнє відродження почалося на початку 90-х років, коли місцевій громаді для відправлення богослужінь було виділено одне з приміщень бібліотеки.

Тим часом йшла робота по збору документів, необхідних для реєстрації громади та початку будівництва храму. Так, у 2000 році був звершений чин закладки наріжного каменю майбутньої святині. Незабаром був виритий котлован, покладені перші цеглини.

20 листопада 2007 року, Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні вікарія Київської Митрополії архієпископа Білогородського Миколая та духовенства єпархії освятив храм на честь архістратига Божого Михаїла.

[span class=camera] фоторепортаж [/span]

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"