20 жовтня, владика Николай взяв участь у зустрічі чесної глави великомученика і цілителя Пантелеймона, яка прибула в Україну на прохання Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира.

Святиню доправила до Києва делегація з Свято-Пантелеймонівського афонського монастиря, яку з благословення священноігумена обителі очолив духівник монастиря ієромонах Макарій.

В аэропорту «Бориспіль» мощі великомученика зустрів cекретарь Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, а також представники влади.

Потім мощі були перевезені для поклоніння в Києво-Печерську Лавру, де Предстоятелем УПЦ було звершено молебень. Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, єпископи Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, настоятель подвір'я Афоні Свято-Пантелеймонівського монастиря в Україні - ієромонах Алексій (Корсак), настоятель храму в ім'я святителя Михаїла, першого митрополита Київського протоієрей Роман Барановський, духовенство монастиря та Київської єпархії, молилися численні віруючі.

Після молебню Блаженніший Митрополит Володимир зачитав грамоту про відкриття в Києві подвір'я Свято-Пантелеймонівському афонського монастиря.

Потім мощі хресним ходом прибули на подвір'я Пантелеймонівського афонського монастиря в храм святителя Михаїла, першого митрополита Київського.

Фото на fotolitopys.in.ua

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"