13 жовтня напередодні свята Покрову Пресвятої Богородиці з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архієпископ Білогородський Николай відвідав Свято-Покровський кафедральний собор міста Хмельницького.

В цей день православні віруючі зібралися в кафедральному соборі м. Хмельницька, щоб вознести свої молитви Цариці неба і землі подібно прп. Андрію, Христа ради Юродивому і Епифанію, які під час молитви в храмі побачили Пресвяту Богородицю, що молилась у престолу і покривала народ своїм чесним омофором.


Святкування престольного свята, як зазвичай розпочалося святковою всеношною, а в самий день свята була звершена Божественна Літургія, яку очолив Високопреосвященніший Митрополит Антоній.
Його Високопреосвященству спіслужили Високопреосвященніший архієпископ Білогородський Николай та священнослужителі Хмельницької єпархії.

За богослужінням співали два хори, священики з благоговінням приймали з рук Владики чергові священицькі нагороди, які були удостоєні в цей день, а більше чотирьох сотень прочан прийняли святе Причастя.

По завершенні урочистої Літургії відбулася поєднана з святковим молебнем хресна хода вулицями міста, в якому взяли участь приблизно 1,5 тис. прочан, які єдиними вустами і серцем прославляли і молилися Цариці Неба і Землі про Її духовне заступництво і клопотання, щоб Вона і надалі покривала всіх жителів кафедрального міста і області своїм чесним омофором від всякого зла і допомагала нести їм нелегкий життєвий хрест.

На завершення святкування митрополит Антоній звернувся до усіх, хто прибув у цей день на свято з архіпастирським словом, в якому привітав усіх зі святом та закликав просити Пресвяту Богородицю, щоб Вона й надалі покривала нас своїм чесним Омофором та возносити Їй подяку за духовне заступництво, ходатайство, та молитви Її перед Богом за весь рід людський.

Більше фото>>>

fialco.org

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"