11 жовтня в день пам’яті святого благовірного князя В’ячеслава Чеського настоятель нашого храму протоієрей В'ячеслав Лазорик молитовно відзначив День свого небесного покровителя.

Божественну літургію з нагоди свята очолили благочинний Білогородського благочинного округу протоієрей Ростислав Корчак, архімандрит Іларіон (Каменський), настоятель нашого храму протоієрей В'ячеслав Лазорик, протоієрей Анатолій Кузьміч та іерей Володимир Боечко.

Після закінчення богослужіння отець Ростислав привітав отця В’ячеслава с Днем ангела.

Святий чеський князь В'ячеслав відмовився вірити в змову і поклався на волю Божу. Ідучи наступного дня на службу, він був підступно вбитий у дверях церкви рідним братом і його слугами. Кров, пролиту в храмових дверях, не могли відмити, а через 3 дні вона зникла сама. Мати В'ячеслава, почувши про вбивство сина, знайшла його і поклала в недавно освяченій церкві при княжому палаці. Вбивця В'ячеслава - Болеслав - сів на княжий престол землі Чеської, насаджуючи католицьку віру. Проте під народним впливом братовбивця переніс мощі святого до Праги. Страстотерпець В'ячеслав разом зі своєю бабусею - мученицею Людмилою - вшановується як покровитель Чехі.

БІЛЬШЕ ФОТО>>>

Фото матушки Людмили Лазорик

 

  • Благочинний храмів Білогородського округу Київської єпархії протоієрей Вячеслав Лазорик
  • тел. +38(097)-68-23-569
  • xram.com.ua@gmail.com
  • Богослужіння звершуються у Свято-Миколаївському храмі села Білогородка (Хутір Дальній яр, вул Лебедина 11)
  • від ст. м "Академмістечко" маршрут №796 "Київ-Боярка"
  • від ст. м "Виставковий центр" маршрут №374 "Київ-Білогородка"